Експерти. Екипът е постоянно увеличаваща се група от ангажирани с развитието на София експерти, обединени от желанието си за нов модел на управление на града. Моделът трябва да реагира на нуждите на гражданите, без решенията да бъдат временни кръпки. Модел, базиран на развитието на съвременна, удобна и безопасна градска среда, загърбващ политическите амбиции и зависимости, проявявани досега.

Нов начин за управление на общината, в който гражданите и експертите, диалогът и данните заемат централното място. На предстоящите местни избори подкрепяме Васил Терзиев за кандидатурата му за кмет на Столичната община. Успоредно с това продължаваме да търсим и развиваме възможности за активно гражданско участие, обединени от разбирането, че доброто на града зависи преди всичко от неговите граждани.

Не. Не сме партия. Вотът на прогресивно-настроените е достатъчно разделен и от това се възползва досегашният модел за управление на града.

Никак. Ние няма да участваме на изборите нито като партия, нито като независими кандидати. Някои от нашите експерти подпомагат Васил Терзиев и участват в подготовката на секторните политики и визията за управлението на града. Ако избирателите подкрепят Васил Терзиев на местните изборите и той бъде избран за кмет на София, нашите експерти ще продължат работата си за града и като част от общинската администрация.

Скромно. Но от сърце. Огромната част от ресурса, използван за работата ни досега е доброволен – експертните разработки на темите, работата на комуникационния екип, създаването и поддръжката на сайта, работата на снимачния екип. Това е безвъзмездно вложен труд от хора, които имат същата като нашата визия за града. За разходите по тези дейности досега сме събирали пари помежду си, а занапред ще разчитаме и на дарения от съмишленици. Ако сме те спечелили за каузата си, виж как можеш да дариш тук: ​​https://ekipnasofia.bg/support/

Ще разочароваме привържениците на конспирациите и вярващите, че едни хора могат да действат, само под диктовката на някаква финансова зависимост. София да бъде нормален град, в който да живеем, да се учим, трудим, забавляваме и остареем, е достатъчен стимул за това, което правим.

Може, разбира се! Търсим хора с опит, за да работим заедно по програмата за управление. Ако пък човек не се чувства достатъчно силен в нито една тема, то винаги има нужда от споделяне на информация в социалните мрежи, помощ при организирането на събития, или друга, недотам експертна работа.

Първата стъпка да се включите към Екипа на София е тук: https://ekipnasofia.bg/join/

Обсъждайки. Както би трябвало да работи и една община. Начинът ни на работа, посланията ни, качеството на предложенията ни са показно за това какво значи да събереш различни хора и организации в една работеща система. В “Екипът на София” има двигатели – хора координиращи основни дейности като съдържанието, финансирането, комуникациите и др. Това е единственото ниво на йерархия, но по всички решения може да се изкаже всеки член на екипа. И това се прави, не е теория. Събрали сме мислещи хора с опит. Това е силата на “Екипът на София”. Така трябва да работи и общината.

На тази страница можете да научите повече за членовете на Екипа.